Ob Hublju

Info: 

ENOTA OB HUBLJU,
OB HUBLJU 1,
5270 AJDOVŠČINA

E: vodja.hubelj@mojedete.si
T:  (05) 36 61 187
M: 031 897 111- za 1. starostmo obdobje
M: 031 461 807- za 2. starostno obdobje
Pomočnica ravnateljice: Tatjana Kranjc
Poslovalni čas enote: od 6.00 do 17.00

Enota vrtca Ob Hublju je ena od najstarejših vrtčevskih zgradb, saj je bila dograjena in predana svojemu namenu leta 1976. V stavbi je oblikovanih enajst oddelkov, kar sedem oddelkov je drugega starostnega obdobja, en kombiniran oddelek in trije oddelki so prvega starostnega obdobja. Vrtec obdaja prijetno otroško igrišče, ki je zavarovano z ograjo. Vsi trije trakti imajo urejene atrije, v neposredni bližini vrtca teče reka Hubelj. V vrtcu deluje centralna kuhinja, kjer se kuhajo kosila tudi za dva oddelčna vrtca Selo in Črniče ter pralnica. Zaradi bližine centra mesta imajo otroci blizu različne ustanove (šola, knjižnica, ZD, Policija, Gasilci...), ni pa daleč tudi do zelenih površin (travnikov, gozda...), kjer se otroci dodatno razgibajo in poglabljajo stik z živo in neživo naravo. Žal pa v enoti pogrešamo večnamenski prostor, ki bi v vremensko neprimernih dneh prišel zelo prav našim ot

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

5 – 6
 

RUMENI
rumeni.hubelj@mojedete.si

Lori Petkovšek

Grega Kravos

5 – 6 

MODRI
modri.hubelj@mojedete.si

Nadja Likar

Tajana Vitković

4 – 6 

ZELENI
zeleni.hubelj@mojedete.si

Mateja Mikuž Kete

Andreja Štrancar

4 – 5 let

ORANŽNI
oranzni.hubelj@mojedete.si

Mavricija Ferjančič

Anita Pintar

4 – 5 

VIJOLIČNII
vijolicni.hubelj@mojedete.si

Klavdija Mislej

Nataša Klančar Ambrožoč

3 – 4 

BELI
beli.hubelj@mojedete.si

Nataša Troha

Anja Andlovic

3 – 4 

RDEČI
rdeci.hubelj@mojedete.si

Jožica Hočevar

Lidja Rustja

2 – 3 

ŽELVICE
zelvice.hubelj@mojedete.si

Suzana Krapež

Klavdija Harej

2 – 3 

POLŽKI
polzki.hubelj@mojedete.si

Mateja Terčelj

Irena Krapež
Tina Repič

2 – 3 

ŽABICE
zabice.hubelj@mojedete.si

Ingrid Vovk

Jana Lemut

1 – 2 

SOVICE
sovice.hubelj@mojedete.si

Patricija Štakolič

Petra Kržič

Zadnji dogodki

6 Jun 2018 - 10:58

V petek, 11.5.2018 smo se z otroki iz skupin« REDEČI«, »BELI« IN »VIJOLIČNI« otroškega vrtca Ob Hublju, podali na pot. Veter nam je kuštral lase in mešal besede, ko smo hiteli proti Policam. Na zelenici otroškega igrišča nas je pričakal g. Samo Božič z velikim nasmehom in široko odprtih rok, za vnuka Gala in vse ostale otroke. Obkrožen z »gugalnicami«, nahrbtniki… nam je spregovoril o svoji prostočasni dejavnosti – JADRALNEM PADALSTVU.
Predstavil nam je opremo: čelado, rokavice, podkapo… saj tam zgoraj visoko med oblaki ni prav nič toplo.

22 Dec 2017 - 11:02

December je poln pričakovanj, skritih želja in veselja. Da bi to čarobnost pričakovanja prenesle tudi v prostore vrtca, med otroke, starše in sodelavke smo vzgojiteljice drugi trakt okrasile in ovile v pravljično zgodbo miška Matička. Za otroke vseh treh skupin smo uprizorile dramatizacijo »Vesel božič mišek Matiček« (Nora Hilb).
K sodelovanju smo povabile dijakinji 4. letnikov SVŠ Veno Pilon, ki pri nas opravljata praktični pouk. Dijakinja Katja P. je s spremljavo na violini ustvarila zvočno kuliso, dijakinja Lara B. pa je sodelovala v vlogi ptička.

20 Dec 2017 - 08:25

Obiskala nas je ga. Jelka Troha, stara mama dečkov iz skupine »Vijolični«. Pripovedovala nam je o doživetjih miklavževanja, ko je bila še sama otrok. Povedala nam je, da je takrat Miklavž pridnim otrokom prinašal orehe, suho grozdje, rozine, rožiče, jabolka, piškote, suhe fige in slive. Pa še to ne vsega, vsem. Otroci so se za to posebej pripravili. Na predvečer Miklavža so zloščili čevlje, molili in pomagali pri hišnih opravilih. Zjutraj jih je na okenski polici poleg dobrot, vselej čakala tudi šiba.

20 Dec 2017 - 08:08

Z mamo deklice iz skupine Vijolični, ga. Klavdijo Čermelj Žnidar, smo se dogovorili za sodelovanje s Centrom starejših Pristan Vipava. V torek, 12.12.17 je med nas pripeljala stanovalko ga. Jožefo Krhne Bavčer, domačinko iz Vipave. Ga. Jožefa šteje častitljivih 87 let. Ta jo bogatijo z veliko življenjskimi izkušnjami in doživetji, katera je prijazno delila z nami. Ob čaju in piškotih je otrokom pripovedovala o svojem otroštvu, vrtcu, šoli, delu na kmetiji, trgovini in pekarni.