Ribnik I

Info: 

ENOTA RIBNIK I,
POT V ŽAPUŽE 14,
5270 AJDOVŠČINA

E: vodja.ribnik@mojedete.si
T:  (08) 205 94 01
M: 051 267 126
Pomočnica ravnateljice: Adrijana Stopar Peljhan
Poslovalni čas enote: od 6.00 do 17.00

Enota vrtca Ribnik I je bila zgrajena v letih 1982/83 in je umaknjena iz centra mesta Ajdovščina proti zaselku Žapuže. V stavbi je oblikovanih dvanajst oddelkov, od tega je osem oddelkov drugega starostnega obdobja, dva sta oddelka prvega starostnega obdobja, dva pa kombinirana oddelka. Vrtec ima urejeno prijetno razgibano otroško igrišče, ki je zavarovano z ograjo. Vsi trije trakti imajo urejene tlakovane atrije. V stavbi je tudi manjši večnamenski prostor, kjer se lahko izvaja srečanja s starši in gibalne dejavnosti. Sicer pa je v neposredni bližini nova enota vrtca s športno igralnico, ki jo uporabljajo tudi otroci iz enote Ribnik I. V vrtcu deluje kuhinja, ki smo jo z leti preuredili v centralno, kjer se kuhajo kosila tudi za oddelčni vrtec Budanje ter pralnica za pripadajoče oddelke vrtcev.

ST.

IME SKUPINE in e-naslov

VZGOJITELJICA

POM. VZG.

III. trakt

 

 

 

5 – 6 let

RUMENE PIKE
rumenepike.ribnik@mojedete.si

Urška Krašna

Ksenija Črnigoj

5 – 6 let

MODRE PIKE
modrepike.ribnik@mojedete.si

Renata Gruden

Janž Kompare

5 - 6 let

RDEČE PIKE
rdecepike.ribnik@mojedete.si

Seada Hajdić

Maja Lokar

4 - 5 let

ZELENE PIKE
zelenepike.ribnik@mojedete.si

Tanja Ferjančič

Irena Gnezda

II. Trakt

 

 

 

3 – 6 let M

ZEBRE
zebre.ribnik@mojedete.si

Kritstina Lozar Bratina

Ines Vitežnik

3 – 6 let M

ŽIRAFE
zirafe.ribnik@mojedete.si

Alenka Praček

Dolores Šen

2 – 4 leta K - M

SLONČKI
sloncki.ribnik@mojedete.si

    Kristina Vanceta

Alijana Kodele

1 – 3 leta M

LEVČKI
levcki.ribnik@mojedete.si

Suzana Likar

Meta Nagode

I. trakt

 

 

 

3 – 5 let

RIBICE
zogice.ribnik@mojedete.si

Marjana Krapež

Tamara Černigoj

2 - 3 leta

DELFINI
gumbki.ribnik@mojedete.si

Anina Filipič

Klavdija Kovač

2 – 3 leta

RAKCI
srcki.ribnik@mojedete.si

Kristina Pupovac

Silvana Kožman

1 – 2 leta

ŽELVICE
baloncki.ribnik@mojedete.si

Karmen Krašna

Jakob Černigoj

Zadnji dogodki

19 Dec 2018 - 11:17
Kot veleva tradicija nas je tudi letos obiskal težko pričakovani dobri mož Dedek Mraz. Z njim smo se fotografirali, zapeli zimske pesmi, v skupinah pa so otroke pričakale nove igrače, katerih so se zelo razveselili.

Ta dan je bil prav poseben tudi zato, saj so nas z igrico Izgubljeni zobek razveselili dijaki srednje šole Veno Pilon. Dan je bil prazničen, vesel in razigran. Skupaj smo še zarajali in se na ta način poslovili od starega leta.

DOBRO VOLJO MELJEMO,
SE V NOVO LET0 2019 PELJEMO.

Otroci in vzgojiteljice

11 Dec 2018 - 13:14

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK PRI » RDEČIH PIKAH«

V petek, 16.11.2018, smo obeležili vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvedli smo samopostrežni zajtrk, ki je bil sestavljen iz: kruha, masla, medu, mleka in jabolk. Otroci so si samostojno namazali na kruh maslo in med, nalili mleko v skodelice ter narezali jabolka s posebnim rezalnikom. Nad idejo so bili navdušeni, zaželeli so si, da bi v prihodnje izvajali samopostrežne obroke.

31 Maj 2018 - 07:51
V vrtcu Ribnik smo znova vzpostavili sodelovanje med vrtcem in šolo.

V četrtek, 24.5.2018 smo Rumene pike obiskale 1.a razred OŠ Šturje. Prijazno so nas sprejeli ter za nas pripravili vadbeno uro v telovadnici. Otroci so se imeli zelo lepo. Obenem so spoznali, da je šola lahko zelo prijetna in pozitivna izkušnja.

Hvala vsem učiteljem za pozitiven odziv. 
 

Adrijana, Erik in Erika
30 Maj 2018 - 09:46
Letošnje  šolsko leto smo se strokovni delavci 3. trakta vrtca Ribnik prijavili na natečaj projekta Sobivanje s prvo temo Varno v vrtec in šolo.

V projektu smo sodelovale strokovne sodelavke Rumenih, Zelenih, Modrih in Rdečih pik ter 96 otrok v starosti 4-6 let. Izdelali smo zanimive izdelke in otroke preko dejavnosti seznanjali z varnim vedenje na poti v vrtec in na ta način spoznavali tudi okolico vrtca in šol. V projektu j e sodelovalo preko 6000 otrok iz okrog 600 slovenskih osnovnih šol in vrtcev.

12 Apr 2018 - 14:51

V sklopu projekta Spodbujamo prijateljstvo, smo se v otroškem vrtcu Ajdovščina, enota Ribnik 1, tudi tokrat povezale štiri skupine v traktu (Zelene pike, Rdeče pike, Modre pike in Rumene pike) in dejavnosti izpeljali skupaj. Izhodišče za pogovore o prijateljstvu so nam bile pravljice o prijateljstvu (Dobrosrčni velikan, Čarmelada, Prijatelj, Prijatelj, kot si ti,…), različne pesmi, deklamacije, plesi, poudarek pa je bil na socialnih igrah .