OŠ Vipava

Simbioza giba v vrtcu

V tednu med 14. in 21. oktobrom 2019 je potekal nacionalni projekt Simbioza giba. Projekt združuje ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe, preko katerih ozavešča ter promovira zdravo in aktivno življenje za vse generacije v vseh življenjskih obdobjih.

Letošnji akciji smo se pridružili tudi v skupini Škratki vrtca Vipava. V petek, 18. oktobra 2019, smo skupaj s starimi starši in starši na igrišču pred šolo izvajali različne gibalne aktivnosti.
 

Lutkovna predstava: Mali medved išče srečo

V okviru diplomske naloge z naslovom Odnos med lutko in otrokom sem se za nekaj časa pridružila skupini Smrkci. To je skupina zelo živahnih, radovednih, delavnih in ustvarjalnih otrok, s katerimi sem z veseljem sodelovala. Skupaj z vzgojiteljico in pomočnico vzgojiteljice smo otrokom poskušale približati pojem sreča. Pri tem smo si pomagale s pravljico Mali medved išče srečo (Waltraud Egitz).  Pogovarjali smo se o tem, kdo ali kaj nam prinaša srečo. Otroci so nam povedali, da nam srečo lahko prinese pikapolonica, štiri peresna deteljica, Miklavž in dedek Mraz.

Smrkci in čistilna akcija

V soboto, 15. septembra, so se otroci iz skupine Smrkci udeležili prostovoljne čistilne akcije Očistimo Slovenijo. Starši so se seznanili s potekom akcije in otroke pripeljali pred vrtec Vipava. Pogovorili smo se kaj in kako bomo čistili in zakaj je pomembno, da že najmlajši poskrbijo za lepo in čisto okolico.

Olimpijske igre pri Škratkih

V vrtcu Vipava, skupina »ŠKRATKI«, smo se z olimpijskimi igrami aktivno ukvarjali skoraj mesec dni. V začetku teme, otroci še niso znali veliko povedati o olimpijskih igrah. Preko slik in pogovora so spoznavali in se seznanjali s simboli olimpijskih iger. Najbolj so si zapomnili olimpijsko zastavo in ogenj. Preko računalnika smo spremljali otvoritveno prireditev. Z zanimanjem so spremljali zastave držav udeleženk. Vsak dan smo spremljali dogajanja, prinašali so sličice športnikov in spotoma spoznavali zimske športe in ob tem so pripovedovali o svojih izkušnjah.

Srečanje očetov, dedkov ...

V skupini smrkci, oddelku vrtca na OŠ Draga bajca Vipava, so si srečanje za starše zamislili malce drugače ...

Otroci iz skupine SMRKCI so ustvarjali domiselne ptičje krmilnice iz zamaškov plute. Posebnost srečanja je bila v tem,da so našo skupino obiskali samo očetje ali/in dedki. Odziv je bil zelo pozitiven, še posebej od mamic.

Škratki pečejo piškote

Pri škratkih je decembra dišalo po piškotkih. Izdelali smo si kuharske kape,od doma pa so otroci prinesli še predpasnike in kakšen dober recept za piškote. Odšli smo v šolsko gospodinjsko učilnico in skupaj pripravili testo, ga razvaljali in z modelčki oblikovali piškotke. Iz druge mase pa so izdelali kroglice, katere so povaljali v kokos in nato spekli v v pečici. Ko so se ohladili smo jih seveda morali takoj poskusiti in oceniti naše delo. Piškotke je nato vsak otrok preštel glede na število družinskih članov in jih zapakiral v vrečko.

Sodelovanje vrtca in šole v decembrskem času

SODELOVANJE MED VRTCEM IN ŠOLO

Dve skupini vrtca na OŠ Vipava, že več let sodelujemo s šolo na različne načine. Tokrat smo v dveh skupnih srečanjih sodelovali malo drugače.

Na pobudo učiteljice Nadje Rodman Koradin, so učenci 4.a našim otrokom namenili šolsko uro s pripovedovanjem slovenskih ljudskih pravljic. Po pripovedovanju v razredu so učenci iskali nove izkušnje pred mlajšimi poslušalci.

Jesenski dnevi pri Škratkih

Škratki smo v oktobru povabili med nas stare starše. Pričakali so nas pred osnovno šolo in skupaj smo se odpravili proti Staremu gradu. Med potjo smo opazovali drevesa, otroci pa so nabirali želode in jim  veselo razlagali na katerem drevesu rastejo. Na pol poti je bil manjši postanek, katerega smo izkoristili za razgibavanje teles. Odpravili smo se proti vrhu. Na cilju smo narezali sadje in popili malo soka. Ker pa babice, ne bi bile babice,če ne bi imele polne nahrbtnike sladkarij, zato so se otroci še z njimi posladkali.

Strani

Subscribe to RSS - OŠ Vipava