OŠ Vipava

Smrkci in čistilna akcija

V soboto, 15. septembra, so se otroci iz skupine Smrkci udeležili prostovoljne čistilne akcije Očistimo Slovenijo. Starši so se seznanili s potekom akcije in otroke pripeljali pred vrtec Vipava. Pogovorili smo se kaj in kako bomo čistili in zakaj je pomembno, da že najmlajši poskrbijo za lepo in čisto okolico.

Olimpijske igre pri Škratkih

V vrtcu Vipava, skupina »ŠKRATKI«, smo se z olimpijskimi igrami aktivno ukvarjali skoraj mesec dni. V začetku teme, otroci še niso znali veliko povedati o olimpijskih igrah. Preko slik in pogovora so spoznavali in se seznanjali s simboli olimpijskih iger. Najbolj so si zapomnili olimpijsko zastavo in ogenj. Preko računalnika smo spremljali otvoritveno prireditev. Z zanimanjem so spremljali zastave držav udeleženk. Vsak dan smo spremljali dogajanja, prinašali so sličice športnikov in spotoma spoznavali zimske športe in ob tem so pripovedovali o svojih izkušnjah.

Srečanje očetov, dedkov ...

V skupini smrkci, oddelku vrtca na OŠ Draga bajca Vipava, so si srečanje za starše zamislili malce drugače ...

Otroci iz skupine SMRKCI so ustvarjali domiselne ptičje krmilnice iz zamaškov plute. Posebnost srečanja je bila v tem,da so našo skupino obiskali samo očetje ali/in dedki. Odziv je bil zelo pozitiven, še posebej od mamic.

Škratki pečejo piškote

Pri škratkih je decembra dišalo po piškotkih. Izdelali smo si kuharske kape,od doma pa so otroci prinesli še predpasnike in kakšen dober recept za piškote. Odšli smo v šolsko gospodinjsko učilnico in skupaj pripravili testo, ga razvaljali in z modelčki oblikovali piškotke. Iz druge mase pa so izdelali kroglice, katere so povaljali v kokos in nato spekli v v pečici. Ko so se ohladili smo jih seveda morali takoj poskusiti in oceniti naše delo. Piškotke je nato vsak otrok preštel glede na število družinskih članov in jih zapakiral v vrečko.

Sodelovanje vrtca in šole v decembrskem času

SODELOVANJE MED VRTCEM IN ŠOLO

Dve skupini vrtca na OŠ Vipava, že več let sodelujemo s šolo na različne načine. Tokrat smo v dveh skupnih srečanjih sodelovali malo drugače.

Na pobudo učiteljice Nadje Rodman Koradin, so učenci 4.a našim otrokom namenili šolsko uro s pripovedovanjem slovenskih ljudskih pravljic. Po pripovedovanju v razredu so učenci iskali nove izkušnje pred mlajšimi poslušalci.

Jesenski dnevi pri Škratkih

Škratki smo v oktobru povabili med nas stare starše. Pričakali so nas pred osnovno šolo in skupaj smo se odpravili proti Staremu gradu. Med potjo smo opazovali drevesa, otroci pa so nabirali želode in jim  veselo razlagali na katerem drevesu rastejo. Na pol poti je bil manjši postanek, katerega smo izkoristili za razgibavanje teles. Odpravili smo se proti vrhu. Na cilju smo narezali sadje in popili malo soka. Ker pa babice, ne bi bile babice,če ne bi imele polne nahrbtnike sladkarij, zato so se otroci še z njimi posladkali.

Smrkci na obisku v 1. razredu

SMRKCI NA OBISKU V PRVEM RAZREDU

Kaj imata skupnega Čarovnica Packa in Nerodna Avguština?

To so spoznali otroci iz skupine Smrkci na obisku v prvem razredu. Razdelili smo se v dve skupini in vsaka skupina otrok je preživela v razredu pravo šolsko uro. Ob druženju otrok iz vrtca, učencev in učiteljico Leo Kobal smo skozi zgodbico ob pomoči čarovnice Packe mešali barve in spoznavali, kaj zmoremo skupaj, če imamo znanje in radovednost otrok iz vrtca in prvega razreda. Otroci so bili navdušeni in so na koncu s svojo ustvarjalnostjo okrasili hiške z barvami.

V Vipavi smo v decembru razveseljevali s koledarji

Porodila se je ideja, da bi decembrske dni v skupini Smrkci obeležili na poseben, ustvarjalen način. Tako smo se odločili za izdelavo koledarjev z izvirnimi risbami otrok, ki so jih prejeli starši otrok in vse ustanove v Vipavi. Otroci so se pri izdelavi zelo potrudili, vsak od njih je izdelal po dve risbi. Ob koncu novembra smo s pomočjo staršev poslikali še darilne vrečke, v katerih smo podarili koledarje.  

Prvi koledar je prejel župan občine Vipava, ki je ob tem povedal, da je vesel obiska najmlajših, med katerimi je tudi njegov vnuk.

OŠ Vipava

Info: 

ENOTA VIPAVA,
VINARSKA CESTA 4,

M:  041 521 010
Poslovalni čas enote: od 6.00 do 15.45

Zaradi povečanega vpisa in večjih potreb po prostorih že nekaj šolskih let domujemo z našimi oddelki drugega starostnega obdobja tudi v šolskih učilnicah na OŠ Draga Bajca Vipava. Otroci in strokovne delavke se v stavbi
šole lepo počutijo. Ker je matični vrtec v neposredni bližini, lahko uporabljajo vrtčevsko igrišče, hodijo v naravo, veliko sodelujejo s šolo in z drugimi javnimi ustanovami in zavodi v Vipavi.

STAROST

IME SKUPINE

VZGOJITELJICA

POM.VZG.

5 – 6 let

ŠKRATKI
skratki.vipava@mojedete.si

Nadja Kodelja
(nadom. Neža Andlovic)

Tanja Srebot

5 – 6 let

SMRKCI
smrkci.vipava@mojedete.si

Ingrid Šelj

Nives Drinić  

Subscribe to RSS - OŠ Vipava