Ribnik I

ODPRTJE RAZSTAVE 14. CICI UMETNIJ V LJUBLJANI

Odprtje bienalne razstave Ciciumetnije, tokrat že 14. po vrsti, so potekale 2. aprila 2019 ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju. Gre za natečaj otroških likovnih del revij Ciciban in Cicido ter Otroškega vrtca Ajdovščina. Naš pevski zbor se je na prireditev odpeljal z avtobusom kar je bilo posebno doživetje. Otroci so otvoritev počastili s svojim ubranim petjem. Pod vodstvom zborovodkinje Marjane Krapež, ter ob harmonski spremljavi vzgojiteljice Lori Petkovšek je donela vrtčevska himna.

OBISK DEDKA MRAZA

Kot veleva tradicija nas je tudi letos obiskal težko pričakovani dobri mož Dedek Mraz. Z njim smo se fotografirali, zapeli zimske pesmi, v skupinah pa so otroke pričakale nove igrače, katerih so se zelo razveselili.

Ta dan je bil prav poseben tudi zato, saj so nas z igrico Izgubljeni zobek razveselili dijaki srednje šole Veno Pilon. Dan je bil prazničen, vesel in razigran. Skupaj smo še zarajali in se na ta način poslovili od starega leta.

DOBRO VOLJO MELJEMO,
SE V NOVO LET0 2019 PELJEMO.

Otroci in vzgojiteljice

Tradicionalni slovenski zajtrk

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK PRI » RDEČIH PIKAH«

V petek, 16.11.2018, smo obeležili vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvedli smo samopostrežni zajtrk, ki je bil sestavljen iz: kruha, masla, medu, mleka in jabolk. Otroci so si samostojno namazali na kruh maslo in med, nalili mleko v skodelice ter narezali jabolka s posebnim rezalnikom. Nad idejo so bili navdušeni, zaželeli so si, da bi v prihodnje izvajali samopostrežne obroke.

Obisk 1. razreda

V vrtcu Ribnik smo znova vzpostavili sodelovanje med vrtcem in šolo.

V četrtek, 24.5.2018 smo Rumene pike obiskale 1.a razred OŠ Šturje. Prijazno so nas sprejeli ter za nas pripravili vadbeno uro v telovadnici. Otroci so se imeli zelo lepo. Obenem so spoznali, da je šola lahko zelo prijetna in pozitivna izkušnja.

Hvala vsem učiteljem za pozitiven odziv. 
 

Adrijana, Erik in Erika

Projekt SOBIVANJE

Letošnje  šolsko leto smo se strokovni delavci 3. trakta vrtca Ribnik prijavili na natečaj projekta Sobivanje s prvo temo Varno v vrtec in šolo.

V projektu smo sodelovale strokovne sodelavke Rumenih, Zelenih, Modrih in Rdečih pik ter 96 otrok v starosti 4-6 let. Izdelali smo zanimive izdelke in otroke preko dejavnosti seznanjali z varnim vedenje na poti v vrtec in na ta način spoznavali tudi okolico vrtca in šol. V projektu j e sodelovalo preko 6000 otrok iz okrog 600 slovenskih osnovnih šol in vrtcev.

Spodbujamo prijateljstvo

V sklopu projekta Spodbujamo prijateljstvo, smo se v otroškem vrtcu Ajdovščina, enota Ribnik 1, tudi tokrat povezale štiri skupine v traktu (Zelene pike, Rdeče pike, Modre pike in Rumene pike) in dejavnosti izpeljali skupaj. Izhodišče za pogovore o prijateljstvu so nam bile pravljice o prijateljstvu (Dobrosrčni velikan, Čarmelada, Prijatelj, Prijatelj, kot si ti,…), različne pesmi, deklamacije, plesi, poudarek pa je bil na socialnih igrah .

UČENJE V GIBANJU

V sklopu projekta učenje v gibanju- learning in Motion/ Aktivne igre za aktivne možgane, ki ga vodi ga. Barbara Konda, univ. dipl. fiziologinja smo s sodelavko izvedle elementarne skupinske igre “Koko kick” v vrtcu, v starostni skupini otrok od 3 do 6 let.

Zimski prijatelji

Mesec december je kot vsako leto obarvan z ravnovrstnimi dogodki in dejavnostmi. Za konec prazničnega meseca smo oddelki “montessori” pripravili gledališko predstavo z naslovom Zimski prijatelji. V njej so nastopali vsi otroci in vzgojiteljice- od najmlaših pa vse do šoloobveznih otrok.
Staršem in starim staršem smo pričarali praznično vzdušje in jih popeljali v zimsko pravljično deželo.

Skupine zebre, žirafe, slončki in levčki

Veno Pilon skozi gib in ples

V sredo, 22.11.2017 smo odšli v Pilonovo galerijo, kjer smo skupaj z likovno pedagoginjo Mojco spoznavali Vena Pilona skozi gib in ples. Pokazala nam je novo dimenzijo podajanja vsebine, ki je otroke navdušila za ustvarjanje in sodelovanje. Imeli smo se lepo ter se naučili veliko novih informacij o domačem umetniku.

Rumene Pike z Nadjo in Adrijano

Strani

Subscribe to RSS - Ribnik I