Vipava

Zdravje v vrtcu

V okviru programa Zdravje v vrtcu – medgeneracijsko sodelovanje smo se na povabilo organizatork, skupini Lune in Kapljice udeležili dneva brez alkohola, ki je potekal 3. 4. 2019 v kulturnem domu v Vipavi. Tam so se predstavila različna društva, kot so Šent, Društvo mladih, športno društvo, društvo Škofijske karitas in druga, ki so ponujala različne aktivnosti za otroke in odrasle.

Jesensko srečanje s starši

Na topel jesenski popoldan smo se otroci iz skupine Polžki, skupaj s starši zbrali pred našim vrtcem. Sledili smo škratkovim stopinjam, ki so nas vodile na igrišče. Tu nas je čakalo pismo škratkov Pikca in Pokca. V njem sta nas nagovorila, naj jima pomagamo pospraviti jesenske pridelke in plodove, ki jih je vipavska burja raznesla po vsem igrišču. Ker radi pomagamo, smo hitro začeli z delom. Na kup smo prinesli vse kar smo našli, potem pa razmislili, kako bi vse nabrano lahko uporabili.

Pika Nogavička pri Sončkih

V skupini Sončki smo se v mesecu marcu igrali s Piko Nogavičko. Vsakodnevno smo se srečevali z dogodivščinami, ki jih je počela tudi Pika v svoji zgodbi: našemili smo se v Pike, jahali konja, pobarvali hiško vilo Čira čara, pekli palačinke, poskakovali na trampolinu, se igrali gibalno igro »Dan-noč«, pripravili svojo mešanico čaja in popoldne povabili starše na čajanko ter jim nastopali s pesmicami, deklamacijami in rajalnimi plesi, ki smo se jih naučili.

ZDRAVJE V VRTCU

V sodelovanju treh skupin, Kapljice, Sončki in Polžki iz Vipave, smo v januarju in februarju izvajali projekt »Zdravje v vrtcu«. Namen projekta je bil seznanjati otroke z zdravim načinom življenja, zdravo prehrano, gibanjem za zdravje in navajanje na pravilno umivanje rok.

Medse smo povabili medicinsko sestro iz ZD Ajdovščina, ki je otrokom preko zgodbice in sličic približala pravilno umivanje rok, pri katerem so zelo lepo sodelovali. Na steno umivalnice smo otrokom prilepili podobne sličice z isto vsebino, kot vizualni pripomoček pri vsakodnevnem umivanju in higieni v vrtcu.

Olimpijske igre pri KAPLJICAH

V obdobju, ko so se v Pyongčangu zaključile zimske olimpijske igre, so se v skupini Kapljice v Vipavi šele začele.

Otrokom sva na začetku predstavili namen in pomen olimpijskih iger ter jih seznanili z olimpijskimi simboli (v tem sklopu smo si ogledali krajši del otvoritve olimpijskih iger- predstavili smo različne države in tekmovalce ter si ogledali prižig olimpijskega ognja).

Igrica šestošolk v vrtcu

V enoti Vipava so  učenke šestega razreda Osnovne šole Draga Bajca Vipava, v okviru dramskega krožka, pod mentorstvom ge. Livije Lango, zaigrale kratko igrico, Saj zmoreš, Poldek. Učenke so sproščeno odigrale predstavo po istoimenski slikanici in na koncu zapele ter zaplesale z otroki vseh sedmih skupin. Pridružili so se nam tudi otroci razvojnega vrtca Cirius. Vsi skupaj smo pričarali lep decembrski dopoldan.

Kapljice prebujajo svoj čut za skrb do sočloveka

 

V skupini Kapljice smo se aktivno vključili v modul »Skrb za sočloveka« v okviru programa Zmagujemo z vrednotami, saj nas je še posebej vzpodbudila situacija na sprehodu. Srečali smo starejšo gospo, ki je težje hodila, v rokah pa nosila dve polni vreči. Vzgojiteljici sva otroke spodbudili, da so gospo povprašali, če potrebuje kakršnokoli pomoč.

S pogovori, situacijami na sprehodih smo spoznali, da je skrb za človeka, živali in naravo, nujno potrebna.

Spoznavajmo Vipavo

Otroci in vzgojiteljice iz skupin Zvezdice in Lunice iz enote Vipava, so sodelovali v projektu Turistične zveze Slovenije „Otroci in turizem“. Spoznavali so Vipavo in njene znamenitosti. Nekaj umetniškega ustvarjanja na to temo si lahko do konca julija ogledate v Lavričevi knjižnici Vipava.

Prijazno vabljeni!

Strani

Subscribe to RSS - Vipava