Sodelovanje vrtca in šole v decembrskem času

SODELOVANJE MED VRTCEM IN ŠOLO

Dve skupini vrtca na OŠ Vipava, že več let sodelujemo s šolo na različne načine. Tokrat smo v dveh skupnih srečanjih sodelovali malo drugače.

Na pobudo učiteljice Nadje Rodman Koradin, so učenci 4.a našim otrokom namenili šolsko uro s pripovedovanjem slovenskih ljudskih pravljic. Po pripovedovanju v razredu so učenci iskali nove izkušnje pred mlajšimi poslušalci.

Otroci iz skupine Smrkci so z zanimanjem prisluhnili starejšim, še posebno zato ker so nekatere pravljice poznali. Da pa ne bi bilo vse v glasu in besedi, so učenci svoje pripovedovanje obogatili z ilustracijami katere so narisali v razredu.

Nekega zimskega večera, ko je na nebu še zmeraj sijala luna, sta gospa Medvedkova in Poldek pekla kolačke za svoje prijatelje v Slivovi ulici. V to Slivovo ulico so nas v začetku predprazničnega časa povabile nekatere učenke 6.a in 6.b razreda ter nam zaigrale predstavo po slikanici »Saj zmoreš, Poldek !« Obe skupini vrtca smo uživali na predstavi in z zanimanjem sledili.

Učenke so se zelo potrudile, bile ustvarjalne pri izdelavi scene, kostumov in same izvedbe. Pravljica je bila primerna za predšolske otroke in lep uvod v decembrski čas.

Da pa njihov trud ne bi bil opažen samo na šoli, so odšle še v enoto vrtca Vipava in se predstavile še mlajšim otrokom.

In kdo mislite je odnesel kolačke do vsakega otroka ? Učenke same so poskrbele, da je vsak od otrok dobil sladko presenečenje.

Da pa ne bi bile »igralke«prepuščene vsemu same, jim je bila v pomoč gospa Livija Lango.

Lepo nam je, ker vemo, da nas imajo radi.

Lepe praznike in vse dobro v letu 2018.

 

Ingrid, Klavdija, Metka in Luka