RADI PIJEMO MLEKO

Vrtec Črniče sodeluje v projektu »Živim zdravo«. Kot veliko presenečanje nas je v okviru le tega dne, 17. 4. 2018 obiskala Mlečna kraljica.
Otroci so bili veseli njenega obiska. Kmalu so ugotovili, da so današnje kraljice drugačne kot jih poznajo iz pravljic. Imajo drugačne obleke, pa tudi pripeljejo se z drugačnim prevoznim sredstvom. Kraljica jim je zato predstavila svoje oblačilo, seveda tudi krono in svojo kraljičino nalogo: »Otroke učiti o pomembnosti mleka in mlečnih izdelkih za njihovo zdravje.« Zastavila nam je nekaj ugank, katere so otroci sami razvozlali. Prišli smo do pomembnih ugotovitev, kako pridobivamo mleko, kdo za to poskrbi, kako skrbimo za krave, kaj krave jedo, kako nam te dajo mleko, zakaj je to dobro za nas, ipd. Otroci so veliko stvari že vedeli. Sledila je igra o mlečnih izdelkih, kjer so se otroci razgibali in nasmejali in obenem poimenovali vse mlečne izdelke. Za konec smo zbrano prisluhnili pravljici o kraljičini dolini in si za odgovore na vprašanja o pravljici osvojili pobarvanke in okusne zdrave sadne skute.
Tako se je zadovoljna kraljica nad našim znanjem in sodelovanjem od nas poslovila, saj mora obiskati še veliko otrok, da jih kaj novega nauči.
Strokovne delavke iz vrtčevskega oddelka Črniče