PRAZNUJEMO TUDI V ČRNIČAH

Vrtec praznuje 70. jubilej. V tednu od 8.10. do 12.10. smo praznovanje obeležili tudi v oddelčnem vrtcu Črniče. Otrokom smo dneve popestrili z različnimi dejavnostmi, poudarek pa je bil tudi na druženju starejših in mlajših otrok. V začetku tedna smo se s pomočjo gledališča kamišibaj seznanili z zgodbo Igriva in vesela hiša, katera pripoveduje o nastanku vrtca, njegovem širjenju ter delovanju. Otrokom smo predstavili vrtčevsko himno ter jo skupaj prepevali. Vrata naših skupin smo pustili odprta, da so lahko otroci raziskovali kotičke za igro. In verjemite, najzanimivejša je bila igra na pol poti – v garderobi, kjer so otroke čakali instrumenti.
V sredo smo spoznavali ter primerjali igrače nekoč in danes. Ta dan sta bili igralnici nekaj posebnega, saj na policah nismo našli igrač temveč najrazličnejši material (lesene gradnike, storže, blago, kartonaste škatle, časopis itd.) Ugotovili smo, da je naš Dan brez igrač super in smo lahko z različnimi materiali pri otrocih spodbudili veliko več ustvarjalnosti in sodelovanja.
V vrtcu nas je obiskala tudi upokojena vzgojiteljica Verena Furlan, ki nam je prinesla drevo, katerega smo skupaj posadili. Ob drevesu je pripovedovala pravljico z naslovom Sovica Oka. Bilo je zelo doživeto in lepo, za kar se ji najlepše zahvaljujemo.
V praznovanje smo vključili tudi starše,da se udeležijo proslave v Ajdovščini ter, da z nami delijo svoje spomine iz vrtca. Nekateri se spomnijo svojih vzgojiteljic, drugi najboljšega ribjega namaza, spet tretji pa kako so pobegnili iz vrtca. Starši so zapisali tudi želje vrtcu ob praznovanju, kateremu želijo še naprej veliko uspešnih let, ustvarjalnosti, smeha, prijaznih besed, strokovnih vzgojiteljic in dobrega dela, ki je prisotno že sedaj.
Strokovno osebje vrtca Črniče