Simbioza giba v vrtcu

V tednu med 14. in 21. oktobrom 2019 je potekal nacionalni projekt Simbioza giba. Projekt združuje ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe, preko katerih ozavešča ter promovira zdravo in aktivno življenje za vse generacije v vseh življenjskih obdobjih.

Letošnji akciji smo se pridružili tudi v skupini Škratki vrtca Vipava. V petek, 18. oktobra 2019, smo skupaj s starimi starši in starši na igrišču pred šolo izvajali različne gibalne aktivnosti.
 

Najprej smo se v krogu dobro ogreli, vaje ogrevanja je vodila gospa Anuška Lavrenčič, stara mama naše deklice, nato smo izvajali različne aktivnosti s padalom in na koncu še gibalno igro »Gnilo jajce«
Skupno urico druženja smo zaključili s pesmico Prijatelja imam. Otroci so bili veseli in ponosni, da so se družili s svojimi najbližnjimi.

Naše druženje se je tako končalo v prijetno sproščenem vzdušju, v zavesti, da smo nekaj dobrega naredili za naše otroke in zase ter preživetim kakovostnim časom v izmenjavi izkušenj različnih generacij.

Ingrid Šelj in Polonca K. Cizara