Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk smo v petek, 15. 11. 2019 obeležili tudi na oddelku Črniče.

Pred tem smo pripravili različne dejavnosti s katerimi smo želeli vzpodbuditi zanimanje ter razmišljanje otrok o izvoru samih izdelkov. V starejši skupini Žirafe smo se z otroki pogovarjali o izvoru mleka, medu ter kruha in pomenu naštetih živil. Ugotavljali smo ali imamo živila na voljo v lokalnem okolju ter zakaj je dobro, da pijemo »domače« mleko in kupimo med sosednjega čebelarja. Na dan tradicionalnega zajtrka smo si pripravili pogrinjke, na katerih smo likovno upodobili željene motive.

V mlajši skupini smo z otroki spoznavali čebelo, njene lastnosti, se naučili bibarijo in ustvarjali satovje. Na dan slovenskega zajtrka smo iz slanega testa simbolično zamesili kruh in oblikovali žemljice, molzli pa smo tudi kravo.

Vzgojiteljice iz oddelka Črniče