TI MENI DANES, JAZ JUTRI TEBI

V mesecu decembru smo se strokovne delavke na oddelku dogovorile, da bomo v ospredje postavile odnose med otroki, med otroki in starši ter tudi med krajani. Ker je novoletni čas -  čas obdarovanj, smo otrokom, pa tudi staršem želeli približati nematerialno obdarovanje - obdarovanje z lepo besedo, nasmehom, stiskom rok ali objemom.

Otrokom smo predstavile pravljico Božične potičke za vse, ki nam sporoča, da lahko kljub prvotni težavi, katera je nastala v malem mestu, krajani s skupnimi močmi težave rešijo in si pričarajo čudovite praznike. Otrokom smo pravljico predstavili preko gledališča kamišibaj na srečanju s starši. Srečanje pa je bilo posebno tudi za to, ker s otroci skupaj s starši ustvarjali voščilnice, katere smo poslali krajanom KS Črniče - Ravne, ki so malce starejši in morda že osamljeni. Ob tej priliki smo v vrtec povabili tudi mamo dečka, go. Metko, ki je poštarica. Predstavila nam je svoj poklic, kako pošta potuje, kaj je potrebno, da pismo prispe itd. Starejši otroci so na pisma napisali naslove in dodali znamke. Sokrajani so bili voščilnic zelo vaseli, saj smo dobili kar nekaj odzivov.

Decemberski dnevi so bili na našem oddelku praznični tudi zato, ker so nas obiskali dijaki SŠ Veno Pilon in nam zaigrali igrico Dogodivščine male Pike, Dedek Mraz nas je s svojimi palčicami obdaril z darili itd. Da je po praznikih dišalo, je poskrbela ga. Maja, mama dečka in deklice, ki nas je povabila na domačo turistično kmetijo, kjer smo celo dopoldne mesili, oblikovali, pekli in krasili slastne piškote.   
        
Naj bo tudi novo leto, leto 2020 tako slastno za vse otroke in starše, kot so bili slastni naši piškoti.