05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

V času od 30.11. do 15.12.2021 smo se izobraževali na prav posebnih delavnicah o dietni prehrani v organizaciji Srednje šole Izola. V okviru teoretičnih znanj iz področja priprave dietnih jedi in varovalne prehrane, smo spoznali živila in postopke za pripravo jedi, primernih za alergije na gluten, mleko, laktozo, jajca, oreščke in kombinacijah različnih alergij. Pridobili smo tudi nova znanja o dietah za sladkorne in želodčne bolnike ter osnovnih vegetarijanskih jedeh.

Teoriji je sledilo praktično kuhanje jedi v šolski kuhinji, kjer smo si udeleženci izmenjali izkušnje in ideje, veliko praktičnih nasvetov je z nami delila ga. Irena Ličen. Veseli smo, da bomo nova znanja lahko uporabili v jedilnikih za naše najmlajše, ki imajo različne oblike alergijskih preobčutljivosti na hrano.

Ana, Urška, Mark in Blanka

Dostopnost