05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

LOKAVEC

et|icon_pin_alt|

ENOTA LOKAVEC
LOKAVEC 128,
5270 AJDOVŠČINA

et|icon_mail_alt|
et|icon_phone|

041 521 008

et|countdown_timer_outline|

Poslovalni čas enote: od 6.30 do 16.00

O ENOTI LOKAVEC

V Lokavcu na podružnični osnovni šoli že nekaj let deluje heterogen oddelek vrtca drugega starostnega obdobja. Oddelek lepo sodeluje s šolo in krajani, otroci se v prostorih šole prijetno počutijo. Veliko časa preživijo v naravi, saj imajo v neposredni bližini stavbe veliko možnosti za bivanje na prostem, v naravnem okolju.

PIKAPOLONICE

STAROST: 3-6 LET

VZGOJITELJICA: Mateja Mikuž Kete, mateja.mkete@mojedete.si

POM. VZGOJITELJICE: Ana Štokelj, ana.stokelj@mojedete.si

NOVICE

SPOZNAVANJE KULTURNE DEDIŠČINE

V vrtcu Lokavec so skozi celo leto sodelovali v projektu Turizem in vrtec in se podali na pravo ustvarjalno potovanje skozi čas in okuse lokalne kulturne dediščine. Več o pestrih in zanimivih dejavnostih si lahko pogledateTUKAJ. 

POLICIST NA OBISKU

Varno prečkanje ceste, varnostna oprema in poznavanje pravil varnega obnašanja v prometu so bile temeljna vsebina pogovora obiska policista v vrtcu Lokavec. Več o dogajanju najdete v PRISPEVKU. 

KLUB ŠTALA IN KOVAČIJA

Otroci iz vrtca Lokavec so se podali na zanimivo odkrivanje bližnje okolice, ter se ob tem veliko novega naučili. Z dejavnostmi so nadaljevali tudi v skupini, kjer je te dni slišati zanimive melodije. Več o dogajanju si lahko preberete v PRISPEVKU.  

NOVINARJI ZA EN DAN

Da so poklici lahko res zanimiva tema za raziskovanje, so dokazali v enoti Lokavec. Imeli so prav poseben obisk in zanimivo izkušnjo o novinarstvu. Več o dogajanju si preberite v PRISPEVKU.   

PUSTNE ŠEME SO PREGNALE ZIMO

Trala, tralala, je vesela maškara... Takole se je slišal odmev pustnih šem, ki so v Lokavcu odganjale zimo. Otroci iz vrtca so z rajanjem in petjem TAKOLE proslavili pustni dan.

ŠIRIMO KULTURO

V vrtcu Lokavec so poskrbeli za skupno druženje in sodelovanje s šolo, starši in krajani. Dan pred kulturnim praznikom, so v lokalnem okolju širili kulturo in ozaveščali pomen dediščine in izročila. Več o dogajanju psi lahko preberete v PRISPEVKU.  

ARHITEKT V LOKAVCU

V našem vrtcu se odvija veliko zanimivih dejavnosti. Predvsem pa se zavedamo, da je pomembno prisluhniti interesom in željam otrok. Tako se je zgodilo tudi v vrtcu Lokavec. Otroci so namreč izrazili interes za oblikovanje prostora z različnim pohištvom, didaktičnimi...

POSEBEN OBISK V LOKAVCU

V vrtcu Lokavec se zavedajo pomena varnosti, solidarnosti in pomoči. V svojo družbo so v sklopu projekta Pasavček povabili 2 reševalca, ki sta otrokom predstavila pravilno postopanje v primeru nesreč, opremo za delo in še marsikaj. Več o dogajanju lahko izveste TUKAJ....

OVČKA MILI

Otroci v Lokavcu so preko različnih dejavnosti spoznavali ovčke in se tudi prijavili na natečaj Ciciumetnije, kjer so bili nagrajeni. Več v PRISPEVKU.  

Dostopnost