05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Turist in umetnik v Vipavi

Otroci iz skupine Zvezdice iz vrtca v Vipavi so letos sodelovali pri projektu “Turizem in vrtec; z igro do prvih turističnih korakov” na temo “Voda in zdravilni turizem”.

Že sam naslov nas je nagovoril, da moramo našo prelepo Vipavo raziskati, spoznati in jo predstaviti širši javnosti skozi otroške oči. Otroci so večinoma domačini, zato jim je bilo toliko bolj zanimivo spoznavati svoj kraj. Odpravili smo se na TIC, kjer smo dobili različne zemljevide, zgibanke in promocijski material. Prijazna ga. Barbara Repovš nam je ponudila voden ogled Vipave, njene izvire, kulturno dediščino,… Po Vipavi nas je popeljala vodička ga. Jana Kete. Vipavo nam je predstavila na otrokom zanimiv način – zgodbe o princeskah, o Erazmu Predjamskem, človeški ribici…

Reka Vipava nam ponuja veliko sence in mirnega okolja, zato smo jo večkrat uporabili za učno okolje. Naš skriti kotiček je bilo sotočje reke Vipave in hudournika Bela, kjer smo ustvarjali na kamenčke, gradili skulpture iz kamnov, prepevali pesmice, metali kamenje v vodo… Po reki smo spuščali ladjice in postavili mlinček, ki smo ga sami naredili. Glavne znamenitosti Vipave, pa smo na kraju samem tudi narisali.

Vse dejavnosti, risbe in izdelke smo razstavili v prostorih TIC-a v Vipavi, kjer si jih lahko ogledate do 22. 06. 2022. Veseli bomo vašega obiska in vtisa o razstavi.  Bili smo pravi turisti in umetniki v domačem kraju. Z otroki smo Vipavo spoznavali Kristina Repič Koncilja in Meta Šček.

        

Imeli smo voden ogled Vipave z lokalno vodičko go. Jano Kete.

 

 

 

 

 

Umetniki so v Vipavi ustvarjali ob znamenitostih ter se sproščali ob fontani.

 

   

Izdelovali smo mlinčke in ladjice ter jih umeščali in spuščali po reki Vipavi.

 

Vabljeni na ogled razstave v prostorih TIC-a v Vipavi. na ogled bodo do 22.6. 2022

 

(Foto: Koncilja, Šček)

Dostopnost