05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Vpis 2024/25

Redni rok vpisa v vrtec za novo šolsko leto 2024/2025 bo od 12. do 16. februarja 2024. Bistvene informacije o vpisu izveste, če kliknete na sledeči napis: VABILO ZA VPIS. Priporočamo v branje.

V vrtec vključujemo predšolske otroke od dopolnjenega enajstega meseca do vstopa v osnovno šolo.

Pogoj za vključitev otroka je, da je cepljen po programu, ki ga določa Zakon o nalezljivih boleznih (51a člen).

Otroke vpisujemo in sprejemamo na podlagi prijav skozi vse leto, vendar imajo prednost pri vpisu za novo šolsko leto vloge oddane v času rednega vpisa.

Obrazec »Vloga za sprejem otroka« dobite na upravi ali na naši spletni strani teden dni pred vpisom. Izpolnjeno vlogo za vpis oddate v času rednega vpisa na način kot je naveden v vabilu za vpis. Vloge za novo šolsko leto, ki bodo oddane pred rednim rokom vpisa, so neveljavne.

Na podlagi prejetih vlog, števila mest, ki se v vrtcu sprostijo ter dokumentov Zakon o vrtcih,  Pravilnik o postopkih in kriterijih za sprejem v vrtec ter Pravila postopka urejanja premestitev že vključenih otrok med posameznimi enotami vrtca, oblikujemo oddelke (skupine) za novo šolsko leto.

V primeru, da je vlog za sprejem več, kot je v vrtcu prostih mest, odloča o sprejemu Komisija za sprejem otrok v skladu s Pravilnikom o postopkih in kriterijih za sprejem otrok v vrtec. Več o tem pa si lahko preberete TUKAJ

OBVEŠČANJE  O SPREJEMU ALI UVRSTITVI NA ČAKALNI SEZNAM bo predvidoma v mesecu aprilu, zato po oddani vlogi počakajte, da vas kontaktiramo z enim od spodaj naštetih obvestil:

  • Obvestilo o sprejemu za tiste otroke, ki dosegajo pogoje in kriterije za vstop s 1. 9. 2024 in jim je mesto v vrtcu že zagotovljeno.
  • Obvestilo o uvrstitvi na čakalni seznam za otroke, ki še niso sprejeti v vrtec.

Seznam sprejetih otrok in čakalni seznam bosta po šifrah objavljena na spletni strani vrtca. V primeru dodatnih prostih mest (če se vlagatelji, ki jim je bilo izdano obvestilo o sprejemu, premislijo in od vpisa odstopijo) se otroci vključujejo iz čakalnega seznama glede na število točk, letnik rojstva, želeno lokacijo vpisa ter občino prebivališča. Ko in če bo vaš otrok na vrsti za sprejem na ta način, vas bomo kontaktirali.

Če vas o vpisu zanima še več, se o tem lahko seznanite v dokumentih Zakon o vrtcih,  Pravilnik o postopkih in kriterijih za sprejem v vrtec ter Pravila postopka urejanja premestitev že vključenih otrok med posameznimi enotami vrtca. Lahko nas tudi kontaktirate na:

vodja.ribnik@mojedete.si, 041 458 526 ali 082 059 401

vodja.hubelj@mojedete.si, 041 458 525 ali 05 366 11 87

vodja.vipava@mojedete.si, 041 458 527 ali 05 367 14 64

Dostopnost