05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

V pustnem času, ko so nas obiskale maškare, je bila naša skupina pisano obarvana. Barve so nam bile zelo všeč, nismo pa jih znali še poimenovati. Zato sta Mojca in Tina za nas pripravili zanimive dejavnosti preko katerih smo spoznavali in utrjevali barve. Začeli smo osnovnimi barvami.

Za prvo barvo, smo si izbrali RDEČO. In tako se je naša skupina za cel teden spremenila v rdečo skupino. Od doma smo prinesli rdeče igrače in druge rdeče stvari. Starši so nam tudi pomagali in se trudili, da smo vsak dan imeli nekaj rdečega oblečenega. Najbolj zanimivo pa nam je bilo, ko sta nam vzgojiteljici pripravili rdeči poligon kar v skupini. Z rdečim nahrbtnikom smo se z rdečim avtomobilom, zapeljali do rdečih ovir in jih premagovali. Isto smo naredili tudi z RUMENO in MODRO barvo.

Seveda smo imeli še veliko drugih iger in dejavnosti, ki so bile povezane z barvami; izdelovali smo ogrlice iz odpadnih slamic, za mamice smo naredili skodelice iz da mase, ki smo jih pobarvali z osnovnimi barvami, rokovali in gnetli smo moder plastelin, razvrščali smo majhne žogice v pravilne barve obročev in še in še.  Med drugim smo po pesmici Rdeča žoga ustvarjali z rdečo (žoga), modro (luža) in rumeno (sonce) barvo.

Ob koncu pa nam je Mojca izdelala knjigo velikanko. Bila je večja od nas! Naslov pa je Maruškina mavrica. Slišali smo, da so barve najsrečnejše, ko se pomešajo med sabo. To smo odkrili tudi med sladkim poskusom. Na bel krožnik, smo razporedili pisane bonbone ter v krožnik počasi nalili vodo. Prešteli smo do pet in na krožniku je začela nastajati pisana mavrica. Najboljše pa je bilo, da smo bonbončke na koncu lahko pojedli. Tudi mi smo mešali. Ob risanki Radovedni Jaka smo spoznali, da ZELENO dobimo z mešanjem modre in rumene. Vsak od nas je zmešal svojo zeleno barvo in pobarval del zelenega travnika za skupno dekoracijo. ORANŽEN dan smo si zapomnili po oranžnih pomarančah, ki smo si jih sami iztisnili in dobili ter popili slasten oranžen pomarančni sok. Na svoj računa pa so prišle tudi punce, saj je končno prišla na vrsto VIJOLIČNA barva. Tudi vijolično barvo smo si sami zmešali ter s tiskanjem ustvarjali hiacinte.

Seveda pa smo vsako lepo vreme izkoristili in preživeli na prostem. V atriju smo se igrali z barvnimi obroči, z mini barvnimi blazinami …, na sprehodih smo iskali stvari (avte, rože, hiše …) v določeni barvi in tako utrjevali naše na novo pridobljeno znanje. Lepo in zanimivo nam je bilo!

Otroci iz skupine Krokodilčki

Dostopnost