05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

»Kej danes gremo telovadit?« Je bilo eno najpogostejših vprašanj ob petkih zjutraj, ko so otroci prihajali v igralnico, saj so nestrpno pričakovali gibalne urice. Vsi otroci potrebujejo veliko gibanja, zato smo se z veseljem odzvali na povabilo srednješolcev četrtih letnikov iz  SŠ Veno Pilon. V sklopu izbirnega predmeta športna vzgoja za otroke so izvajali nastope, ki smo se jih udeležili otroci iz skupin Maline ter Češnje. Naša telovadba je potekala vsak petek v mesecu marcu in aprilu. Dijaki so se zelo potrudili in pripravili različne gibalne urice, ki so otroke navdušile in jim omogočile raznoliko izkušnjo v športu.

Otroci so bili deležni široke palete aktivnosti, ki so jih vodili dijaki pod mentorskim nadzorom. Med temi dejavnostmi so spoznavali različne športne rekvizite, se gibali in igrali različne igre v športni dvorani in na prostem.
Naj omenimo še, da športna dvorana, ki smo jo obiskovali ni bila v sklopu vrtca, kar je otrokom omogočilo novo perspektivo in izkušnjo prostora za športne dejavnosti. Ta pobuda je tako pripomogla tudi k seznanjanju in privajanju otrok na nov prostor za gibanje in športne aktivnosti.
Odzivi otrok so bili pozitivni, saj so v dejavnostih uživali in pridobivali nove spretnosti ter izkušnje. Prav tako pa so tudi dijaki dobili izkušnjo in vpogled v delo z otroki. Natančneje so se spoznali s tem, na kakšen način morajo do otrok pristopiti, jih motivirati, hkrati pa biti pozorni tudi na varnost.

Skupne urice dijakov in predšolskih otrok so tako prinesle obilico pozitivnih izkušenj. Izkazala se je tudi pomembnost sodelovanja med različnimi stopnjami izobraževanja pri spodbujanju zdravega načina življenja in aktivnega gibanja že v zgodnjih letih.

Dostopnost