05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Datum: 02. 03. 2022

SPOŠTOVANI ZAPOSLENI IN STARŠI!

V teh dneh nas vse pretresajo informacije, da se v naši skoraj neposredni bližini odvija kruta vojna, v kateri nedvomno najbolj trpi civilno prebivalstvo države Ukrajine.

V vrtcu so nam vrednote kot so pomoč, solidarnost, sočutje, mir… zelo pomembne in jih zelo radi vključujemo tudi v svoje pedagoško delo z otroki. Radi pa sodelujemo tudi v različnih projektih, ki vključujejo družbeno odgovornost in soodvisnost, zato smo prepoznali, da bi lahko kot vrtčevska skupnost, tudi mi na svoj način pripomogli z zbiranjem pomoči za ljudi in družine iz Ukrajine.

Zato vse zaposlene in starše vljudno vabimo, da po svojih močeh sodelujejo v akciji zbiranja potrebnih artiklov za pregnane in trpeče družine iz Ukrajine.

V vseh enotah vrtca bomo do četrtka, 10. 03. 2022 do 12.00 zbirali sledečo materialno pomoč:

  • prehranske artikle (suho ali trajno ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja: konzerve, narezek, otroška hrana, testenine, mleko ipd.),
  • higienske pripomočke (pralni prašek, milo in šampon za osebno nego, pasta in ščetke …),
  • komplete prve pomoči (ki imajo vsaj še 5 mesečni rok trajanja),
  • čiste in še uporabne spalne vreče.

Ob tem smo bili s strani Karitas naprošeni, da trenutno za pomoč v tujini ne zbirajo oblačil, obutve in odej/dek, zato vas prosimo, da nam teh artiklov ne prinašate

V četrtek po dogovorjeni uri bomo zbrano pomoč odpeljali v zbirni center Karitas v Ajdovščini.

Za optimizem in podporo pa le predlog, da lahko tudi otroci iz naših oddelkov kaj spodbudnega narišejo, napišejo svojim vrstnikom v Ukrajino.

Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo za pomoč in sodelovanje, v imenu preganjanih družin pa velik HVALA!

Kolektiv Otroškega vrtca Ajdovščina

Dostopnost