05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

V sodelovanju z revijo Ciciban in Cicido razpisujemo natečaj otroških likovnih del

16. Cici UMETNIJE-PODALJŠANE DO KONEC FEBRUARJA

  1. Sodelujejo lahko vsi predšolski otroci in učenci od 1. do 3. razreda devetletke.
  2. Pričakujemo slikarska, grafična, risarska in tudi kiparska dela. Format je poljuben – največ 50 x 70 cm pri slikarskih delih oziroma največ 30 x 30 x 30 cm pri kiparskih. Izdelki so lahko individualni ali skupinski.
  3. Tema: Moj knjižni junak, moja knjižna junakinja: tema je široka, otrok lahko upodobi junaka, ki ga že pozna (iz svoje najljubše knjige, revije …), ali pa si izmisli čisto novega in pripoveduje skozi likovno delo. Dobrodošli so vsi likovni izdelki, v katerih se izraža pristna otroška likovna ustvarjalnost. Izbira likovnih tehnik je svobodna. Posebno pozornost namenjamo izdelkom, pri katerih izraziteje izstopa inovativnost v izbiri in uporabi likovnih materialov, formatov ali likovnih področij. Nikakor nam ne pošiljajte izdelkov, ki jih izdelujete v dekorativne namene. Prav tako ne pošiljajte del s knjižnimi junaki, ki so prerisani z ilustracij v knjigah, revijah ali spleta.
  1. Na hrbtni strani izdelka s tiskanimi črkami napišite podatke: likovni motiv, ime in priimek otroka, starost, ime in priimek mentorja, ime in naslov vrtca oziroma šole. (Če izdelek pošiljate starši, napišite otrokov domači naslov.)
  2. Likovna dela pričakujemo najkasneje do 26. FEBRUARJA 2023 na naslovu: OTROŠKI VRTEC AJDOVŠČINA, Pot v Žapuže 14, 5270 Ajdovščina.
  3. Izbrana dela bomo najprej razstavili v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, nato pa še v Ajdovščini.
  4. Vsi razstavljavci in njihovi mentorji bodo prejeli priznanja. Deset avtorjev zelo uspelih likovnih izdelkov in njihovi mentorji bodo prejeli knjižne nagrade.

Če želite, da vaši otroci sodelujejo v nagradnem natečaju 16. Cici umetnije, izpolnite obrazec na www.ciciban.si ali www.cicido.si (v rubriki Cici nabiralnik). Mentorji pa nam lahko pošljete tudi kopije izjav, ki ste jih zbrali od staršev na začetku šolskega leta. Izbrana dela postanejo last organizatorjev razstave in ti lahko z njimi prosto razpolagajo.

Partnerja 16. Cici umetnij:  in      SLOVENSKI ETNOGRAFSKI MUZEJ

                                                                           

 

 

Dostopnost