05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Dne 7.6.2022 je na treh lokacijah našega vrtca potekal izbor brezmesnih prilog, ki so jih pripravile naše kuharice in kuhar. Želeli smo narediti prilogo k zelenjavnim juham, ki jim imajo otroci zelo radi. Poleg osnovnih sestavin moke in jajc smo dodali različne vrste poletne zelenjave, zdrob ter mlečne sestavine. Tako so nastale štiri okusne priloge. Degustirali so jih otroci drugega starostnega obdobja, ki so jih vzgojiteljice povabile k sodelovanju.

Otroci so se izkazali kot pravi mali degustatorji in ocenjevalci, vzgojiteljice, pomočnice in pom. ravnateljice so s svojimi idejami polepšale mize in okolico, kjer je potekal izbor, kuharice in kuhar so s svojimi idejami in trudom naredili izredno dobre priloge, ki jih bomo uvrstili na naše jedilnike.

Kot najboljša se je izkazala priloga s korenčkom, ki smo jo poimenovali KORENČKOV POLŽEK, sledila ji je priloga iz bučk s simpatičnim imenom BUČKO. Tudi ostali dve prilogi sta bili zelo dobri, pohvalilo ju je zlasti vzgojno osebje. Ker pa je priloga najprej namenjena našim otrokom, bomo upoštevali njihov izbor in tako prvi dve uvrstili na naše poletne jedilnike.

Da potolažimo tiste, ki niste bili na včerajšnjem izboru – že v naslednjem tednu boste lahko vsi poskusili KORENČKOV POLŽEK. Naj vam tekne.

Pa še nekaj vtisov …

   

                                         

Dostopnost