05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Pa je končno prišel… Dan, ko nas je v igralnici obiskal bivši nogometaš Peter Kalin. Kar nekaj časa smo pričakovali ta dan, pa nam jo je zagodlo slabo vreme ali bolezen otrok, ki je letos res pokazala zobe.

A nič ne de… Nekega lepega torka nam je končno uspelo. V našo igralnico je vstopil Peter v popolni nogometni opremi: dresu nogometnega kluba Primorja, visokih nogavicah in športnih copatih. S seboj je prinesel nahrbtnik presenečenja. V njem se je skrivalo marsikaj zanimivega. Otroke so najbolj pritegnile »kopačke«, čevlji z bodicami, bi rekli naši »Beli«. Ker so bile otroške, so jih lahko tudi preizkusili. Prinesel je tudi navijaški šal, s katerim zvesti navijači obiskujejo nogometne tekme. Skupaj smo se v krogu pogovarjali o igri nogometa. Seveda pa smo se v igri želeli preskusiti.

A ekipa ni ekipa, če nima skupnih majic in nogometne žoge. Tako je Peter vsakega otroka obdaril z majico Primorja. Skupina pa je prejela v dar pravo nogometno žogo z njegovim podpisom. Otroci so si ponosno preobleki majice ter se za en dan prelevili v ekipo rdeče – črnih.

Naključje je hotelo, da je isti dan pri Rumenih gostoval bivši nogometni reprezentant Valter Birsa. Ko smo bili vsi pripravljeni, smo ekipo Rumenih pozvali na nogometni dvoboj na našem vrtčevskem igrišču. Postavili smo si improvizirane gole in igra se je lahko začela. Otroci so res uživali in pokazali kar nekaj dobrih potez. Pri igri smo se jim z veseljem pridružili tudi vzgojitelji in tako smo vsi skupaj doživeli res lepo in posebno dopoldne.

Ob tej priložnosti bi se zahvalili Petru Kalinu za lepo doživetje ter vse podarjene majice in žogo. Hvala za pripravljenost in sodelovanje. Mogoče pa še kdaj…

Skupina Beli, ob Hublju

Dostopnost