05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

V soboto 13. novembra obeležujemo MEDNARODNI DAN PRIJAZNOSTI. Društvo Humanitarček je uradni ambasador dneva in od junija 2016 po Sloveniji aktivno širi projekt Naključna prijaznost (#rendomkindness). Svetovna navada je, da se na ta dan deli rumene rože, kot znak preprostih dejanj, s katerim polepšamo dan drug drugemu. Na mednarodni dan prijaznosti pozivajo vse, da pobarvajo svoj kamenček prijaznosti, ga okrasijo in nekomu podarijo.

Letos smo v Otroškem vrtcu Ajdovščina za starše, občane, naključne obiskovalce pripravili majhno pozornost ob Mednarodnem dnevu prijaznosti. Vabimo vas, da se igrate skupaj z nami in po mestu poiščete HIŠICO PRIJAZNOSTI. Hišice so postavljene v različnih krajih po Vipavski dolini in čakajo na vas. Nahajajo se v mestnem središču, v manjših vaseh, pri pomembnih stavbah (zdravstveni dom, knjižnica …).  Pripravili so jih otroci  iz posameznih skupin in strokovni delavci.
V njih je skrita pozornost, katero si lahko vzamete in si z njo polepšate dan. Najdete jih od petka, 12. 11. 2021 popoldan do nedelje 14. 11. 2021 zvečer.

Vabljeni torej, da se odpravite na »lov« za hišicami in si tako polepšate prijazne dni. In ne pozabite:

»Prijaznost se širi sama od sebe. Če si prijazen do drugih,

bodo oni danes prijazni s teboj, jutri z nekom drugim.« (Šri Činmoj)

Dostopnost