05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

”Miki mau, miki mau … to je marsovski pozdrav!” smo prepevali v pesmici Mire Voglar, ko smo v mesecu septembru skupino Slončkov iz Podnanosa spremenili v vesolje.

Otroci so prvi dan novega šolskega leta na stropu igralnice zagledali planete našega osončja in zvezdice z njihovimi imeni. V hipu so se začeli pogovori na temo planetov, zvezd, raket, marsovcev in celo o črnih luknjah. Jutranje slovo od staršev je bilo hitro, brez stresa ali joka, saj so se naši mali astronavti želeli čim prej povzpeti v kartonasto raketo in poleteti na planet domišljije.

Tekom celotnega meseca so otroci sodelovali v številnih vesoljskih aktivnostih, se med seboj spoznavali in krepili prijateljske vezi. Najbližje oddaljenemu vesolju pa smo bili, ko smo si skozi teleskop ogledali Luno. Za to izkušnjo se zahvaljujemo domačinu, učitelju in prijaznemu očetu Eriku.

 

 

 

Tema vesolja ponuja ogromno možnosti za likovno ustvarjanje. Eno od likovnih ustvarjan si lahko ogledate na panoju Lavričeve knjižnice Ajdovščina, enoti Podnanos. ”Mobili” pa so tisti, ki so od nas zahtevali največ prstnih spretnosti. Gre za kipe, ki se zibljejo, nihajo ali plapolajo. Na priloženi fotografiji lahko vidite, da se na naših mobilih zibljejo rakete, nihajo planeti in plapolajo zvezdice. S tem so otroci delček našega vesolja odnesli domov.

 

 

 

Spregovorili smo tudi o zvezdnih utrinkih, za katere močno verjamemo, da nam izpolnjujejo želje. Izpostavili bi nesebično željo enega dečka, h kateri se lahko pridružimo čisto vsi. Zaželel si je: ”Želim si, da bi bil cel dan lepši svet!”

Za konec pa le še ”HULA HOV’‘!

Skupina Slončki

 

 

 

Dostopnost