05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Spoštovani starši, 

Z dnem 19. 01. 2022 je stopil v veljavo Odlok o izjemah od karantene na domu po visokorizičnem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid-19, ki predpisuje, da gredo otroci v karanteno le, kadar je v posamezni skupini potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih otrok v roku 14 dni. 

 

Če je v oddelku (skupini) manj kot 30 odstotkih otrok okuženih, vas o tem seznanimo preko e- pošte. V takem primeru se v obdobju »potencialne« karantene priporoča vsakodnevno samotestiranje na domu vsaj 7 dni in dosledno spremljanje otrokovega zdravstvenega stanja še vsaj 14 dni. 

 

Da bi odstotku okuženih otrok sploh lahko sledili in izvajali, kar nam naroča odlok je nujno, da nam javljate okužbo pri otroku. 

V kolikor je potrjena okužba pri družinskih članih in ostalih, s katerimi je otrok imel stik zunaj vrtca, je karantena še vedno obvezna! Tudi v tem primeru s tem seznanite vodstvo vrtca.

Pomembno:

– V primeru karantene otroka zaradi okužbe v družini, v vrtec v najkrajšem možnem času pošljite odločbo ali izjavo o karanteni na e-naslov: oskrbnine@mojedete.si zaradi oprostitve plačila za čas trajanja karantene.

V primeru potrjene okužbe otroka, o tem čimprej, v roku 12-ih ur, obvestite vrtec: ali preko e-pošte ravnatelj@mojedete.si ali vodja.hubelj@mojedete.si ali vodja.ribnik@mojedete.si ali vodja.vipava@mojedete.si)

Za oprostitev plačila za čas izolacije, na e-naslov: oskrbnine@mojedete.si posredujte digitalno potrdilo o prebolelosti otroka.

Prav tako naprošamo starše, da v vrtec pripeljejo le otroke brez znakov prehlada, bolezni,…

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo veliko zdravih in nasmejanih dni.

Vodstvo vrtca

Ajdovščina, 25.1.2022

Dostopnost