05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran
Spoštovani starši!

 

Iskreno se veselimo, da je Vlada sprejela odločitev in v prihodnjem tednu odpiramo vrtce po celotni državi.
Verjamemo, da je veselje obojestransko, da se vrnitve v naše igralnice veselite tudi vi in seveda predvsem vaši otroci.Vam pa želimo samo pojasniti zmedo, ki je trenutno nastala glede oprostitve plačila vrtca za starše otrok, ki bi ob ponovnem odprtju vrtca, še imeli možnost drugega varstva za svojega otroka.
Najprej je do vrtcev prišla Okrožnica dne 20. 01. 2021, ki je napovedovala oprostitev plačila za starše, če otroka ne pripeljejo v vrtec. Dne 04. 02. 2021 pa smo z informacijo o ponovnem odpiranju po vsej državi prejeli Okrožnico, ki je navajala, da so ob odprtju vrtca storitve za starše plačljive. Zato smo vam tudi podali takšno informacijo. Kasneje pa je sledilo še novo obvestilo istega dne, da se naj bi to oprostitev plačila vrtca za starše urejalo v naslednjem interventnem zakonu (PKP 9), ker je očitno v zadnjem sprejetem izpadlo.

Torej, če povzamem, je verjetno pričakovati, da bo tako kot v prvem valu epidemije za starše, ki kljub odprtju vrtca otroka v vrtec ne bodo vključili, storitev vrtca še vedno brezplačna.

Za nastalo zmedo in nasprotujoče informacije se vam opravičujemo in si resnično želimo, da nam uspe čim bolj uspešna vrnitev v vrtec, ki bo trajala.

Hvala vam za razumevanje in lep pozdrav,

Alenka Močnik

Dostopnost