05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Letošnja pomlad je za Pevski zbor vrtca Vipava še posebej pevsko zaznamovana. Nadebudni mladi pevci veselo in ponosno prepevajo v domačem kraju ter tudi širše.

Že dvakrat smo bili povabljeni v Dom starejših občanov Pristan, kjer smo s svojimi glasovi in otroško igrivostjo razveseljevali tamkajšnje stanovalce in zaposlene. Z veseljem jim bomo še kdaj zapeli, saj so zelo hvaležna publika. Ob materinskem dnevu se nam je v Pristanu pridružila še sodelavka Natalija Krašna in med našimi pesmimi prebirala avtorske pesmi iz svoje knjige.

V mesecu aprilu smo bili na pevskih vajah zelo produktivni, saj smo vadili za kar dva nastopa.

  1. aprila smo se z avtobusom odpravili v Ljubljano, kjer je v Slovenskem etnografskem muzeju potekalo odprtje razstave Cici umetnije, ki jih organizira uredništvo Cicibana in Cicidoja Mladinske knjige v sodelovanju z Otroškim vrtcem Ajdovščina. Na otvoritvi razstave, ki jo je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, je naš zborček zapel tri pesmi. Za otroke je bilo to posebno doživetje. Že sama vožnja z avtobusom je bila za nekatere otroke nova izkušnja. Niti zastoji na cesti in slabo vreme, nas niso omajali in ko smo bili na vrsti, smo suvereno odpeli naše tri pesmi. Imeli smo celo solista na cahonu. Zahvala pa gre tudi spremljevalkam Irmi Jež, Jani Blažko in Juditi Leban.

Že čez dober teden pa smo se – v sodelovanju s starši pevcev, ki so otroke pripeljali – in s pomočjo spremljevalcev, ki so nam pomagali pri logistiki – Meta Šček, Urban in Sara Lukin –  in se jim iskreno zahvaljujemo za pomoč, udeležili prireditve »V vrtcih so pesmice doma«, ki je potekala v telovadnici osnovne šole Branik. Nastopilo je šest predšolskih pevskih zborov iz različnih vrtcev Goriške. Vsak zbor se je predstavil s tremi pesmimi, na koncu pa smo skupno zapeli še pesem »Pesmice doma so v vrtcu.« Prireditev je bila res lepa, slišati je bilo vesel Živ-žav iz publike kot tudi iz vrst pevcev. Prav vsak zbor posebej si je zaslužil pohvalo in pogostitev s slastnimi krofi po koncu prireditve.

 

V maju nas čaka še en nastop ob zaključku šolskega leta. Potem pa odpojemo na počitnice.

Nadja Bago in Polonca Klemenčič Cizara

Dostopnost