05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Vodnice in vodniki iz Planinskega društva Podnanos so nas povabili k sodelovanju s ciljem, da bi osvojili cerkev pri sv. Miklavu. Srečanje je bilo namenjeno vsem otrokom in njihovim staršem iz vrtca Podnanos. Tako so za nas pripravili dve izhodišči. Najmlajši otroci so pot začeli pri Ztrjpu, starejši pa so štartali pri kampu Tura na Gradišču. Z obema skupinama so se na pot podali tudi vodniki in vodnice, ki so nam pripravili ugankarske postojanke. Z markistom Sandijem, pa smo obnovili eno od markaciji. Za posebno doživetje so poskrbele še divje živali, saj so najmlajši imeli možnost opazovanja orlovega gnezda, starejši pa so imeli priložnost videti gamsa.

Vsi skupaj smo se dobili pri cerkvi sv. Miklava. Tam so nas že čakali mlajši vodniki in vodnice, ki so za nas pripravili delavnice. Ogledali in preizkusili smo lahko pravi planinski šotor, spoznavali planinsko opremo ter si izdelali svojo markacijo na kamen. Naučili smo se tudi bans ”Mi planinci smo”. Za zaključek nas je Planinsko društvo presenetilo še s sladkim presenečenjem. Po skupinskem fotografiranju smo se prijetno utrujeni in polni novih vtisov, vrnili k svojim izhodiščnim točkam.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vodnikom in vodnicam PD Podnanos, ki so nam na prijeten način približali planinstvo. Posebej bi izpostavili go. Andrejo Turel, saj je bila pobudnica in organizatorka tega srečanja.

Dostopnost