05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Spomladansko srečanje v vrtcu po navadi poteka v mesecu marcu, prav tako je pri nas že tradicionalno  mesec marec – mesec družine, ljubezni, srčnosti. Za vzgojitelje je sodelovanje z družinami izjemnega pomena, saj otroci skupaj s starši in nami tvorijo trikotnik zaupanja in dobrih ter iskrenih odnosov, kar pa vedno prinese dobre rezultate.

Starše smo na četrtkovo popolne (16. 3.)povabili v vrtec na posebno glasbeno doživetje. K sodelovanju smo povabili glasbenika, kantavtorja, pevca, kitarista in učitelja glasbe, gospoda Boštjana Pertinača. Otroci so ga že poznali, saj se je prijazno odzval našemu povabilo v prednovoletnem času. Zaigral in zapel nam je nekaj svojih avtorskih pesmi, nekaj pa smo jih zapeli skupaj z njim tudi mi. Posebno presenečenje sta bili pesmi Didke Haberl in Tinkare Kovač, ki ju je skupaj z Boštjanom zapela vzgojiteljica Melita Rožič. Seveda pa so na vrsto prišli tudi otroci iz našega drugega trakta. Vsaka skupina je pripravila glasbeno točko. Tako smo slišali Enkrat je bil en škrat skupine Rdeči, Pika Poka skupine Beli ter Medvedek Jaka skupine Vijolični. Za konec pa smo združili moči v pesmici Mamica moja. Starši so bili nad svojimi malčki navdušeni, za večino je bil to tudi prvi nastop pred večjo publiko. Ob tem bi vse otroke res pohvalili za dobro sodelovanje in pogum.

Ob koncu našega koncerta smo starše popeljali v posebno vesolje z recitacijo pesmi Vesolje. Mogoče to vesolje ni tisto s planeti, ozvezdjem, luno, soncem. Je pa še bolj posebno in edinstveno, tako kot je poseben in edinstven vsak posameznik, otrok, odrasel.

Srečanje smo v zelo prijetnem in sproščenem vzdušju zaključili v naših matičnih igralnicah, kjer smo glasbeno popoldne nadaljevali z izdelovanjem glasbil – ropotuljic iz odpadnih materialov.

V imenu celotnega kolektiva drugega trakta se zahvaljujemo vsem staršem za zaupanje, dobro voljo in pozitivno energijo. Zahvala pa gre tudi gospodu Boštjanu Pertinaču za odlično petje in dobro vzdušje. Seveda upamo še na kakšno sodelovanje v prihodnosti.

Vzgojno osebje skupin Rdeči, Beli, Vijolični (vrtec ob Hublju)

Dostopnost