05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

V petek, 19. 4. 2024, smo se z otroškim pevskim zborom iz  enote vrtca Ob Hublju odpravili v Branik. Tam smo se udeležili prireditve »V vrtcih so pesmice doma«, ki jo že vrsto let organizira OŠ Branik oz. vrtec »Rastja« Branik. Poleg nas je nastopalo še 5 vrtčevskih zborčkov.

V našem zboru je prepevalo 32 otrok starih 3-6 let. Zbor je vodila Melita Rožič, na klavirju jih je spremljala Marjeta Leban.

Na odru smo se predstavili s tremi pesmicami: Miška in mavrica (Dragica Sojer), Rumena podmornica (Albinca Pesek) in Huda mravljica (Branko Rudolf). Otroci so pesmice zapeli doživeto in sproščeno. Najbolj pomembno pa je, da so pri tem uživali.  Po končanem nastopu so bili otroci ponosni nase, na njihovih obrazih se je pojavilo veselje. Aplavz publike in pozitiven odziv je otrokom dal še dodatno potrdilo in zagon za nadaljnjo prepevanje.

Za varnost otrok pred in po nastopu sta poskrbeli Anja Česen in Tatjana Kranjc. Za to se jima najlepše zahvaljujeva. Po končanem nastopu je otroke čakala pogostitev, nato smo se z njimi poslovili ter jih predali staršem.

Hvala tudi vsem staršem, ki so otroke pripeljali in jih z največjim zadovoljstvom pospremili na njihovem večjem nastopu.

Otroški pevski nastopi so dragocena izkušnja, ki jim omogoča razvoj samozavesti, izražanja in ljubezni do glasbe. Takih izkušenj si želimo tudi v prihodnje.

 

Dostopnost