05 368 13 40 info@mojedete.si
izberite stran

Spoštovani starši!

Počasi tudi v Vipavsko dolino prihaja poletje in šolsko leto se ponovno izteka. Običajno smo se v mesecu juniju še zadnjič srečali skupaj, otroci iz oddelka, starši in strokovni delavci, na različnih zaključnih srečanjih. To so bile priložnosti, ko smo se prijetno družili, skupaj poigrali, se predstavili s pridobljenim znanjem pesmic, plesa, likovnih sposobnosti, skupaj smo ustvarjali, morda celo odšli na pohod, izlet…

Ker pa žal epidemija še posega v naše delovanje vrtca in moramo marsikatero obliko izvajanja dejavnosti še vedno izvajati drugače, pod posebnimi ukrepi, omejitvami, prilagoditvami, vas naprošamo za razumevanje, da letos skupnih srečanj s starši pač ne moremo in smemo izvesti. Iskreno smo si sicer želeli, da nam bodo pristojne službe posredovale uradne informacije z vsebino, kako primerno zaključiti s starši šolsko leto, a se to žal ni zgodilo.

Zavedamo se, da je bilo tudi v letošnjem šolskem letu prav sodelovanje z vami starši precej okrnjeno in vsem zaposlenim v vrtcu nam je resnično težko, da nam je koronavirus tako zelo spremenil utrip delovanja in bivanja v vrtcu.

Zato se bomo v vseh oddelkih potrudili, da bo slovo od otrok pred odhodom na počitnice, pri nekaterih v drugo enoto vrtca, pri drugih pa celo odhod v osnovno šolo, prijeten, zabaven, prijazen in vesel, kljub temu, da vas staršev ne bo zraven.

Upamo, da razumete našo odločitev, ki tudi nam nikakor ni prijetna, a moramo ukrepe in navodila pristojnih služb spoštovati. Želimo si, da jo boste tudi starši spoštovali, enako ravnali ter se izognili morebitnim internim srečanjem oddelkov vrtca v organizaciji vas – staršev, saj s tem v neugoden položaj postavljate zaposlene strokovne delavce vrtca.

Poslovimo se morda z lepo mislijo, napisano ročno na list papirja, pohvalimo se, če nam je kaj dobro uspelo, izkažimo medsebojno hvaležnost, da smo kljub omejitvam, nekako uspešno izpeljali to šolsko leto, zaželimo si kaj lepega…

Predvsem pa mislim, da si vsi po tako negotovem letu zaslužimo nekaj svobodnih poletnih dni, morda na morju, v hribih, gorah, toplicah…, česar res ne gre zapraviti z na trenutek všečnimi dejanji, ki pa se morda lahko tudi ne izkažejo kot najboljše odločitve.

V vrtcu resnično upamo, da nas prihodnje šolsko leto čaka lepša zdravstvena situacija in vsaj nekaj sprostitev, predvsem na področju medsebojnega sodelovanja s straši, med oddelki vrtca in okoljem, saj kvalitetna in poučna druženja vsi res že zelo pogrešamo.

Prav vsem vam želimo predvsem prijetne, sproščene in zdravo preživete poletne dni.

                                                                              Alenka Močnik, ravnateljica

.

Dostopnost